Naam recept | Tripel 19 | ||
Brouwdatum | |||
Hoeveelheid | 21 liter | ||
Maischwater | 22 – 64° | Spoelwater | 12 (78°) |
Vergistbare ingrediënten
Mout/graan/suiker | Kleur (EBC) | Hoeveelheid(gram) |
Pilsmout | 3 | 5000 |
Tarwevlokken | 3 | 150 |
Maisch-schema
Temperatuur (°C) | Duur (minuten) | pH | |
62° | 30 | 9 min verhitten | |
72° | 30 | 8 minuten verhitten | |
78° | 5 | 20 minuten filteren | |
Kooktijd | 45 | 35 minuten naar kook | |
Rolling kook | 15 | 20 minuten rolling |
Hop en Kruiden
Naam/soort | Gewicht (gram) | Alphazuur % | Kooktijd | Vorm |
Cascade | 20 | 6,5 | 60 | bloemen |
Cascade | 23 | 6,5 | 30 | bloemen |
St. Golding | 12 | 4,05 | 10 | Bloemen |
Koriander | 10 | 10 | Geplet | |
Cardemom | 2 pitjes | 10 | Geheel |
Bereken bitterheid: http://www.brouw-bier.nl/praktijk/rekenen/berekenbitterheid.aspx
Vergisting | |
Soort gist | Fermentis SafAle BE-256 (Abbaye) |
SG voor vergisting | 1052 – 23 liter |
Kleur (EBC) | |
Bitterheid (IBU) | |
Hoofdvergisting | 20 |
Nagisting | 18 |
Overheveldatum | |
1018 – Mangrove gist toegevoegd | |
SG bij afvullen | 1010 |
Botteldatum | 5 Mei |
Koudhoppen / kruiden | – |
Alcohol % | 5,93 |
Bottelsuiker (gram) | 8 |
Bier (liters) | 22,5 |
Opmerkingen |
Geachte Brouwer(s),
Ik ben een liefhebber van Nederlandse (speciaal)bieren en tevens verzamelaar van de
etiketten van deze bieren.
Bij deze mijn vraag aan u of het mogelijk is de etiketten van uw brouwerij
(tegen vergoeding) te ontvangen voor mijn verzameling ?
In afwachting op uw reactie, met vriendelijke groeten,
Jan Gruyters.
Hi Jan,
Zoals je ziet kijk ik niet elke dag op de site. Ik print doorgaans een etiket als ik het ook daadwerkelijk op de fles plak. Ik heb dan ook geen etiketten liggen. Wel staat een hele serie op de site. Kijk daar gerust rond. Als je een etiket ziet dat je echt gaaf vindt, laat het me weten, dan stuur ik je daar een hogere kwaliteit afbeelding van. Digitaal 🙂