Naam recept Tripel 19
Brouwdatum  
Hoeveelheid 21 liter
Maischwater 22 – 64° Spoelwater 12 (78°)

Vergistbare ingrediënten

Mout/graan/suiker Kleur (EBC) Hoeveelheid(gram)
Pilsmout 3 5000
Tarwevlokken 3 150

Maisch-schema

Temperatuur (°C) Duur (minuten) pH  
62° 30   9 min verhitten
72° 30   8 minuten verhitten
78° 5   20 minuten filteren
Kooktijd 45   35 minuten naar kook
Rolling kook 15   20 minuten rolling

Hop en Kruiden

Naam/soort Gewicht (gram) Alphazuur % Kooktijd Vorm
Cascade 20 6,5 60 bloemen
Cascade 23 6,5 30 bloemen
St. Golding 12 4,05 10 Bloemen
Koriander 10   10 Geplet
Cardemom 2 pitjes   10 Geheel

Bereken bitterheid: http://www.brouw-bier.nl/praktijk/rekenen/berekenbitterheid.aspx

Vergisting  
Soort gist Fermentis SafAle BE-256 (Abbaye)
SG voor vergisting 1052 – 23 liter
Kleur (EBC)  
Bitterheid (IBU)  
Hoofdvergisting 20
Nagisting 18
Overheveldatum  
  1018 – Mangrove gist toegevoegd
   
SG bij afvullen 1010
Botteldatum 5 Mei
Koudhoppen / kruiden
Alcohol % 5,93
Bottelsuiker (gram) 8
Bier (liters) 22,5
Opmerkingen  
  1. Geachte Brouwer(s),

    Ik ben een liefhebber van Nederlandse (speciaal)bieren en tevens verzamelaar van de
    etiketten van deze bieren.

    Bij deze mijn vraag aan u of het mogelijk is de etiketten van uw brouwerij
    (tegen vergoeding) te ontvangen voor mijn verzameling ?
    In afwachting op uw reactie, met vriendelijke groeten,

    Jan Gruyters.

    • Hi Jan,

      Zoals je ziet kijk ik niet elke dag op de site. Ik print doorgaans een etiket als ik het ook daadwerkelijk op de fles plak. Ik heb dan ook geen etiketten liggen. Wel staat een hele serie op de site. Kijk daar gerust rond. Als je een etiket ziet dat je echt gaaf vindt, laat het me weten, dan stuur ik je daar een hogere kwaliteit afbeelding van. Digitaal 🙂

Laat een antwoord achter aan Jan Gruyters Cancel Reply