Westvleteren!!

https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,34825.msg526563.html#msg526563

Naam recept Quadrupel – Stroop
Brouwdatum 24 November
Hoeveelheid 22 liter
Maischwater 21 – 65° Spoelwater 12 (78°)

Vergistbare ingrediënten

Mout/graan/suiker Kleur (EBC) Hoeveelheid(gram)
Pilsmout 3 6250
Cara 120 120 250
Canisius Rinse Appelstroop Haha. Donker! 900
Donkere Basterdsuiker   500

Maisch-schema

Temperatuur (°C) Duur (minuten) pH  
65° 60    
78° 5    
Kooktijd 45    
Rolling kook 15    

Kruiden

Naam/soort Gewicht (gram) Alphazuur % Kooktijd Vorm
Saaz 40 6,6 60 Bloemen
Saaz 10 6,6 30 Bloemen
Saaz 15 6,6 15 Bloemen

Bereken bitterheid: http://www.brouw-bier.nl/praktijk/rekenen/berekenbitterheid.aspx

Vergisting  
Soort gist Fermentis S-33
SG voor vergisting 1076
SG 28-11 1020
Kleur (EBC)  
Bitterheid (IBU)  
Hoofdvergisting 19
Nagisting 20
Overheveldatum                                                                                                       
SG Overhevelen 1016
SG bij afvullen 1015
Botteldatum (1) 29 december 2018
Koudhoppen / kruiden
Botteldatum (2)  
Alcohol % 9,7
Bottelsuiker (gram) 8
Bier (liters)  
Opmerkingen  
Beoordeling  
Kleuromschrijving Koperkleurig
Helderheid Steeds helderder
Schuim Mooi getint fijn schuim
Koolzuur Gepast
Geur  
Smaak  
Opmerking  

Leave a Reply