Naam recept Tripel 20
Brouwdatum 17 juli
Hoeveelheid 21 liter
Maischwater 24,15 – 65°
Spoelwater 11,17 (78°)

Vergistbare ingrediënten

Mout/graan/suiker Kleur (EBC) Hoeveelheid(gram)
Pilsmout 3 4455
Cara 120 120 500
Tarwevlokken 3 150
Rietsuiker   400

Maisch-schema

Temperatuur (°C) Duur (minuten) pH  
62° 45    
72° 20    
78° 5    
Kooktijd 45    
Rolling kook 15    

Hop en Kruiden

Naam/soort Gewicht (gram) Alphazuur % Kooktijd Vorm
Cascade 30 6,6 FWH bloemen
Cascade 15 6,6 30 bloemen
Saaz 15 3,3 10 Bloemen
Koriander 10   10 Geplet

Bereken bitterheid: http://www.brouw-bier.nl/praktijk/rekenen/berekenbitterheid.aspx

Vergisting  
Soort gist BE 256 Safale
SG voor vergisting 1060
Kleur (EBC)  
Bitterheid (IBU)  
Hoofdvergisting 18
Nagisting 20
Overheveldatum                                  25 juli                                                          
SG Overhevelen 1010
SG bij afvullen 1010
Botteldatum (1) 13 augustus 2018 (helft, 34 flesjes)
Koudhoppen / kruiden Saaz. 20 gram
Botteldatum (2) 18 augustus 2018
Alcohol % 7
Bottelsuiker (gram) 8
Bier (liters)  
Opmerkingen  

Leave a Reply